ua en ru

ГПУ та ДПтС готові сприяти роботі українських та зарубіжних медиків для обслідування Тимошенко

Генеральна прокуратура України (ГПУ) сприятиме організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обслідування екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
"У відповідь на звернення послів країн Євросоюзу, США та міжнародних медичних організацій, Генеральна прокуратура України у межах своєї компетенції готова сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження Юлії Тимошенко. Генеральна прокуратура у межах повноважень готова забезпечити участь будь-яких медичних працівників, як для проведення її діагностування, так і лікування, якщо воно буде необхідне. За результатами спільної роботи українських та міжнародних фахівців за необхідності, Юлії Тимошенко будуть надані усі наявні можливості", - йдеться в повідомленні ГПУ.
Крім того, Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) також заявила, що на виконання доручення ГПУ в межах своєї компетенції готова сприяти роботі такої групи "за участю українських та міжнародних фахівців" для проведення, як обстеження, так і лікування (у разі необхідності) Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, вчора, 17 січня, заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що Державна податкова служба України вилучила з медичної установи "Медиком" медичні документи, де міститься історія хвороби Юлії Тимошенко за 10 років.
Зазначимо, Тимошенко на сьогоднішній день відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. За заявами лідерів опозиції, здоров'я Тимошенко підірвано, в неї проблеми зі спиною і тиском. У свою чергу, фахівці МОЗ, які неодноразово проводили обстеження Тимошенко, заявляють що стан її здоров'я задовільний. Сама ж екс-прем'єр письмово відмовилася від прийняття призначених МОЗ ліків.
11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України "близько 200 млн дол 30 грудня 2011 Тимошенко була етаповані з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові.