ua en ru

Турчинов: ДПСУ вилучила медичні карти Тимошенко за 10 років

Державна податкова служба України вилучила з медичної установи "Медиком" медичні документи, де міститься історія хвороби екс - прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за 10 років. Про це в ході брифінгу заявив заступник партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали відповідь на депутатський запит з медичного центру" Медіком ", де більше 10 років лікувалася Юлія Володимирівна Тимошенко. Відповідно до цієї інформації, 13 січня в цей медичний заклад навідалася податкова адміністрація - керівники, відповідальні працівники Державної податкової служби ... Погрожуючи вилученнями і перевірками ... вони змусили лікарів видати медичні документи на Юлію Тимошенко, які включають амбулаторну картку та інші матеріали, які свідчать про лікування більш ніж за 10 років. Державна податкова служба вилучає всі матеріали, які пов'язані з лікуванням від різних хвороб Тимошенко ", заявив Турчинов.
За його словами, подібні дії незрозумілі, нез'ясовні і грубо порушують права колишнього прем'єра як громадянина України. Заступник лідера партії "Батьківщина" зробив припущення, що це було зроблено для того, щоб фальсифікувати медичні документи Тимошенко.
Разом з тим, Турчинов зазначив, що стан здоров'я Тимошенко залишається без змін.

Зазначимо, Тимошенко, на сьогоднішній день відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. За заявами лідерів опозиції, здоров'я Тимошенко підірвано, в неї проблеми зі спиною і тиском. У свою чергу, фахівці МОЗ, які неодноразово проводили обстеження Тимошенко, заявляють що стан її здоров'я задовільний. Сама ж екс-прем'єр письмово відмовилася від прийняття призначених МОЗ ліків.
Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України "близько 200 млн дол 30 грудня 2011 Тимошенко була етаповані з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові.