ua en ru

ГПУ має допитувати Януковича у якості свідка, а не підозрюваного, - адвокат

ГПУ має допитувати Януковича у якості свідка, а не підозрюваного, - адвокат Фото: Віктор Янукович

Адвокат заявив, що Янукович повинен перебувати у суді за місцем проживання, це Ростов-на-Дону РФ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) має допитувати екс-президента України Віктора Януковича у якості свідка, а не підозрюваного. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк в ефірі "112 Україна".

"Високопоставлені чиновники, викликані Генпрокуратурою (для проведення очної ставки з Януковичем, - ред.), повинні перебувати в статусі свідка. Віктор Янукович також повинен допитуватися у якості свідка, оскільки в рамках кримінального провадження №228 він не є підозрюваним", - заявив адвокат.


Крім того, Сердюк зазначив, що необхідність проведення очної ставки викликана тим, щоб забезпечити об'єктивність допиту і уникнути протиріч у показаннях.

"Про проведення очної ставки, дійсно, Генпрокуратурою було здійснено виклик Порошенка, Яценюка, Парубія, Кличка, Турчинова та інших осіб по справі Майдану. Таке рішення Генпрокуратури вірне, але воно є дещо запізнілим", - заявив Сердюк.

Він також додав, що допит має проводити слідчий суддя в Печерському райсуді Києва з використанням відеоконференції.

"Такий допит повинен проводити слідчий суддя, тобто за процедурою, передбаченою КПК України, проводити одночасно в суді з використанням відеоконференції. Це повинен бути Печерський райсуд за місцем проведення попереднього розслідування. Віктор Янукович повинен перебувати у суді за місцем проживання, це Ростов-на-Дону РФ", - додав адвокат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній президент України Віктор Янукович вимагає від Генеральної прокуратури провести очну ставку з чинним президентом Петром Порошенком.