ua en ru

У ГПУ є докази причетності екс-беркутівців Аброськіна і Зінченка до вбивств на Майдані

У ГПУ є докази причетності екс-беркутівців Аброськіна і Зінченка до вбивств на Майдані Фото: Сергій Зінченко і Павло Аброськін

Досудовим розслідуванням зібрана достатня і беззаперечна доказова база причетності обвинувачених до інкримінованих їм злочинів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) надасть в суді докази того, що екс-беркутівці Сергій Зінченко і Павло Аброськін є безпосередніми виконавцями тих злочинів, які їм інкримінують (масове вбивство протестувальників 20 лютого). Про це заявив старший прокурор ГПУ Олексій Донський, передає Hromadske.tv.

Так, за його словами, досудовим розслідуванням зібрана достатня і беззаперечна доказова база причетності цих обвинувачених до інкримінованих їм злочинів".

Старший прокурор ГПУ пояснив, що з урахуванням обсягів кримінального провадження докази в ньому не можуть бути подані одночасно. Встановлений порядок дослідження доказів, який, за його словами, узгоджується сторонами, в тому числі і сторонами захисту. Згідно цього порядку докази і надаються.

"Ті докази, які в суспільстві прийнято вважати вагомими, вони, виходячи з того порядку дослідження доказів, який встановлений, будуть надаватися на більш пізніх етапах. Ці докази, що стосуються безпосередньої участі цих обвинувачених та інших осіб, які діяли в підрозділі в який входили Аброськін і Зінченко, здійснювали масові умисні вбивства протестувальників", - додав він.

Нагадаємо, навесні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їх командира Дмитра Садівника за підозрою в розстрілі активістів Евромайдана на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві.

У листопаді повідомлялося, що колишні співробітники спеціального підрозділу "Беркут" Павло Аброськін і Сергій Зінченко залишаться під вартою до 10 січня 2016 року. Таке рішення прийняв суд присяжних і суддівська колегія Святошинського районного суду Києва.

Пізніше, 28 грудня, Святошинський суд Києва продовжив термін утримання під вартою екс-беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка до 25 лютого 2016 року.