ua en ru

ГПУ: "Беркуту" в лютому 2014 року видавали мисливські патрони для помпових рушниць

ГПУ: "Беркуту" в лютому 2014 року видавали мисливські патрони для помпових рушниць Фото: Сергій Горбатюк

Внутрішні війська і "Беркут" стріляли мисливськими патронами

Внутрішніх військ та "Беркуту" під час подій на Майдані в лютому 2014 року видавалися мисливські патрони, які використовувалися в помпові рушниці. Про це в ході брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк, передає "112 Україна".

"Є дані про те, що співробітникам правоохоронних органів цілеспрямовано видавалися набої до мисливської зброї, мисливські патрони, які можна було застосовувати в помпові рушниці, які перебували на озброєнні, як внутрішніх військ, так і представників "Беркута", - заявив Горбатюк.

Горбатюк додав, що спільні дії правоохоронців і "титушек" призвели до загибелі людей. "Загалом, під час розгону ходи (в Маріїнському парку, провулку Кріпосному, Грушевського, Інститутської) загинули 10 осіб, 509 людей, це тільки з 10:00 до 14:00, отримали тілесні ушкодження. При цьому 3 людини загинули від вогнепальних поранень, а 34 отримали вогнепальні поранення від мисливських патронів, інші особи отримали різні тілесні ушкодження", - сказав він.

Нагадаємо, "титушкам" 20 лютого 2014 року видали з мобілізаційних складів МВС України 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї і 90 тисяч патронів.