ua en ru

ГПУ: 20 лютого 2014 року "тітушкам" видали понад 400 одиниць зброї і 90 тисяч патронів

ГПУ: 20 лютого 2014 року "тітушкам" видали понад 400 одиниць зброї і 90 тисяч патронів Фото: Сергій Горбатюк

За видачу зброї, зокрема, повідомлено про підозру екс-главі МВС Віталію Захарченко

"Тітушкам" 20 лютого 2014 року видали з мобілізаційних складів МВС України 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї і 90 тисяч патронів. Про це заявив під час брифінгу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"20 лютого з мобілізаційних складів Міністерства внутрішніх справ, де зберігалася зброя, було видано безпосередньо представникам цих "тітушок" 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї і, вдумайтеся, 90 тисяч патронів", - повідомив Горбатюк.

Горбатюк зазначив, що за видачу зброї, зокрема, повідомлено про підозру колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченко.

"За видачу зброї також повідомлено про підозру колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка, його заступнику Ратушняку, начальника департаменту ресурсного забезпечення Зінову, які безпосередньо давали вказівки на видачу цієї зброї. Також трьом працівникам складів мобілізаційних МВС повідомлено про підозру. В даний час слідство щодо них завершується. А крім того повідомлено про підозру п'ятьом так званим "тітушкам", один з яких заарештовано, інші знаходяться в розшуку", - додав він.

Нагадаємо, рішення про силовий розгін акції протесту на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада приймав колишній президент України Віктор Янукович.