ua en ru

У ДПСУ підтвердили затримання українського судна в Криму

У ДПСУ підтвердили затримання українського судна в Криму Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Українських рибалок у Криму можуть притягнути до адмінвідповідальності за "порушення кордону РФ"

У Державній прикордонній службі України (ДПСУ) підтвердили затримання українського судна неподалік від анексованого Російською Федерацією Криму. Про це заявив помічник керівника ДПСУ Олег Слободян в ефірі "112 Україна".

За словами Слободяна, відповідальність за затримання судна неподалік від анексованого Криму співробітниками ФСБ несе його капітан. У ДПСУ повідомили, що судно було належним чином оформлене і мало дозволи на вилов риби в межах територіального моря або 12-мильної економічної зони.

"Судно не оформлялося на вихід за лінію державного кордону України, і сказати, яким чином і чому судно порушило державний кордон України і опинилося в зоні, яка нами вважається тимчасово окупованою Росією, поки важко. Швидше за все, капітан судна прийняв таке рішення і подався туди, де, на його думку, буде краще вилов, і знехтував ризиками бути затриманим прикордонними силами країни-окупанта", - заявив Слободян.

За словами представника Держприкордонслужби, на даний момент обставини затримання українського судна в Криму продовжують вивчати. Слободян також зазначив, що українських рибалок у Криму можуть притягнути до адміністративної відповідальності за "порушення кордону РФ".

Нагадаємо, раніше "прикордонне управління ФСБ Росії по Криму" повідомляло про затримання українського риболовецького судна з 5 рибалками на борту.