ua en ru

Безвізовий режим з ЄС: прикордонні пункти вже готові до пропуску за біометричними паспортами

Безвізовий режим з ЄС: прикордонні пункти вже готові до пропуску за біометричними паспортами Фото: прикордонний пункт пропуску

Держприкордонслужба також забезпечила доступ до бази даних Інтерполу

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) завершила підготовку до впровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"В рамках підготовки до введення безвізового режиму для України Держприкордонслужба виконала завдання з обладнання пунктів пропуску засобами біометричного контролю і забезпечила доступ до баз даних Інтерполу", - зазначив під час брифінгу перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

У ДПСУ зазначили, що з початку підключення до бази даних Інтерполу - з 28 серпня 2015 року співробітниками Держприкордонслужби фактично реалізовано понад 3,4 тисячі спрацьовувань, зокрема обнаружені 2600 осіб, 147 викрадених транспортних засобів та понад 700 викрадених або втрачених паспортних документів.

Нагадаємо, 16 квітня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" затримали громадянина Російської Федерації. Під час прикордонного контролю на нього спрацювала база даних Інтерполу.