ua en ru

ДПС продовжує фіксувати черги на пунктах пропуску в зоні АТО

ДПС продовжує фіксувати черги на пунктах пропуску в зоні АТО Фото: прес-служба Держприкордонслужби

На КПВВ "Георгіївка" прикордонники зафіксували спробу дачі хабара

У контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України продовжує спостерігатися значний пасажиро-транспортний потік. Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

Як зазначається, станом на ранок на КПВВ "Зайцеве" і "Георгіївка" на оформлення чекало близько 250 і 200 транспортних засобів відповідно, які прямують на неконтрольовану територію.

Черга на КПВВ "Новотроїцьке" складає 100 автомобілів на в'їзд з неконтрольованої території і 200 на виїзд, а також 30 автомобілів чекають оформлення на в'їзд з неконтрольованої території на КПВВ "Гнутове".

Держприкордонслужба просить до громадян, які перетинають лінію розмежування, бути організованими, не створювати скупчення автотранспорту в кілька рядів, а слідувати в порядку черги. Крім того, для прискорення контролю не потрібно вкладати сторонні речі в паспортні документи і не намагатися в будь-якій формі, в тому числі, шляхом пропозиції коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками, а також звертатися на телефони гарячої лінії у разі вимагання неправомірної вигоди.

Так, вчора на КПВВ "Георгіївка" прикордонники зафіксували спробу дачі хабара. Прямуючи на неконтрольовану територію, громадянин України запропонував прикордонному наряду грошову винагороду в розмірі 200 грн за сприяння у позачерговому пропуску його автомобіля. Чоловіка було затримано і передано представникам МВС.

Загалом за минулу добу через контрольні пункти послідувала така кількість осіб і транспортних засобів: КПВВ "Зайцеве" - 6022 особи і 1188 транспортних засобів; КПВВ "Георгіївка" - 3274 особи і 1059 транспортних засобів; КПВВ "Новотроїцьке" - 5668 осіб (на понад 1 тис. осіб менше, ніж минулої доби) і 2043 транспортних засоби; КПВВ "Гнутове" - 2173 особи і 514 транспортних засобів; КПВВ "Станично-Луганське" - 2157 осіб.

Нагадаємо, Держприкордонслужба не перший день фіксує збільшення черг на пунктах пропуску в зоні АТО.