ua en ru

ДПС підключить 49 пунктів перетину кордонів до баз даних Інтерполу, - Яценюк

ДПС підключить 49 пунктів перетину кордонів до баз даних Інтерполу, - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Підключення до баз даних Інтерполу відбудеться у вересні

Державна прикордонна служба України (ДПС) підключить 49 пунктів перетину кордонів до баз даних Інтерполу. Про це час церемонії передачі обладнання в рамках реалізації проектів міжнародно-технічної допомоги заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше завдання як уряду, забезпечити всі технічні варіанти і всі технічні рішення для того, щоб безвізовий режим став реальністю вже в 2016 р. В тому числі, в завдання Державної прикордонної служби входить уніфікація наших систем контролю з системами Інтерполу для того, щоб на основних пунктах пропуску вже у вересні перевіряти по базах даних громадян на предмет розшуку в Інтерполі. У вересні 49 пунктів повинні бути підключені до системи контролю Інтерполу та ідентифікації осіб. Завдання Державної прикордонної служби - це технічне рішення питань для отримання Україною безвізового режиму. Я впевнений, Державна прикордонна служба з цим завданням впорається", - заявив Яценюк.

Прем'єр також зазначив, що Україна продовжує зміцнювати державний кордон. "За ці кілька місяців нами вже збудовано понад 100 км протитанкових ровів, 50 вишок, близько 400 км контрольно-послідов них смуг", - додав Яценюк.

Нагадаємо, ЄС передав Державній прикордонній службі України обладнання і технічні засоби на суму понад 7 млн євро в рамках реалізації проектів міжнародно-технічної допомоги.