ua en ru

Держава на всіх рівнях повинна сприяти популяризації масового спорту, - Янукович

Держава на всіх рівнях повинна сприяти популяризації масового спорту. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, повідомила пре-служба глави держави.

Держава на всіх рівнях повинна сприяти популяризації масового спорту. Про це заявив Президент України Віктор Янукович (на фото), повідомила пре-служба глави держави.

"Здоров'я нації, кожного українця - це основа щасливого та довгого життя. Держава буде робити все можливе, щоб кожен громадянин у будь-якому куточку країни мав можливість активно займатися фізичною культурою", - сказав Янукович.

За його словами, потрібно знайти методи заохочення українців до здорового способу життя, охопити якомога більшу кількість громадян масовим спортом.

"Я виступаю за те, щоб кожен українець в міру своїх можливостей брав участь у популяризації спорту в нашій країні. Щоб батьки віддавали своїх дітей у спортивні секції, а влада створювала умови, щоб ці секції були доступними. Спорт потрібно підтримувати на всіх рівнях", - підкреслив Янукович.

Що стосується стратегічних завдань, то, за словами Президента, Національний олімпійський комітет разом з Кабінетом міністрів України повинні сконцентруватись на розвитку сучасної інфраструктури для спортсменів. Також необхідно зосередити увагу на роботі з молоддю.