ua en ru

Держава повинна забезпечувати розвиток інфраструктури Карпатського регіону, - В.Яцуба

Держава повинна забезпечувати розвиток інфраструктури Карпатського регіону, в тому числі в рамках державно - приватного партнерства, стверджує міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба. За його словами, це надасть можливість для приваблення інвесторів і полегшить доступ до місць роботи на інших територіях економічно активному населенню, що проживає у гірський місцевості.

Сталий розвиток гірських регіонів, і зокрема Карпат, безпосередньо пов'язаний із проблемою збереження екологічного та кліматичного балансу всієї Європи, переконаний В.Яцуба.

«Масштабні повені позаминулого і цього років наочно свідчать про необхідність спільних зусиль європейських країн, спрямованих на збереження надто чутливої екологічної рівноваги, найперше у гірський місцевості», - вважає міністр.

На його переконання, важливим напрямком розвитку гірських територій є вирішення проблем з нашими найближчими сусідами по Європейському Союзу в рамках реалізації спільних проектів за програмою сусідства.

«Таких програм є три, і я закликаю місцеві органи більш активно використовувати цей інструмент для створення умов розвитку прикордонних територій», - констатує В.Яцуба.