ua en ru

Держсекретар з закордонних справах Великобританії відвідає Україну

Держсекретар з закордонних справах Великобританії відвідає Україну Фото: Павло Клімкін та Філіп Хеммонд

Клімкін обговорив з Хеммондом ініціативу України щодо створення міжнародного майданчику з деокупації Криму

Державний секретар з закордонних справах Великої Британії Філіп Хеммонд найближчим часом відвідає Україну. Про це він повідомив у ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, який наразі перебуває з робочим візитом у Великобританії, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, у ході зустрічі сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі, стан виконання мінських домовленостей, відносини України та Великої Британії з ЄС, прогрес України у впровадженні реформ, поглиблення двостороннього співробітництва, у тому числі в рамках РБ ООН, а також графік політичних контактів.

"Під час зустрічі було наголошено на важливості збереження єдності всередині ЄС щодо подальшої підтримки України, а також обговорено міжнародні ініціативи України, спрямовані на гарантування безпеки на Донбасі, відновлення контролю на кордоні з РФ та припинення агресії Росії проти нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники приділили окрему увагу ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема обговорили ініціативу України щодо створення міжнародного майданчику з деокупації півострова. Міністр також наголосив на необхідності міжнародного моніторингу порушень прав людини в Криму.

"Ми погодилися, що міжнародний політичний та економічний тиск на Росію повинен тривати доти, поки Москва не виконає у повному обсязі свої зобов'язання згідно з мінськими домовленостями. Я вдячний за чітку позицію Великої Британії щодо санкцій проти Росії", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Британія домовилися про посилення співпраці у сфері нацбезпеки.