ua en ru

Україна та Британія домовилися про посилення співпраці у сфері нацбезпеки

Україна та Британія домовилися про посилення співпраці у сфері нацбезпеки Фото: Павло Клімкін

Клімкін зустрівся з радником прем’єр-міністра Великобританії з питань національної безпеки Марком Лайллом Грантом

Україна та Великобританія домовилися про активізацію двосторонньої співпраці у питаннях національної безпеки. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, наразі Клімкін перебуває з робочим візитом в Великобританії. Зокрема сьогодні очільник міністерства зустрівся в Лондоні з радником прем'єр-міністра Великобританії з питань національної безпеки Марком Лайллом Грантом.

"Я вітаю готовність британської сторони долучитися до міжнародних ініціатив, які спрямовані на посилення тиску на Росію з метою виконання нею зобов'язань згідно Мінських домовленостей та деокупації Кримського півострову", - зазначив Клімкін.

Повідомляється, що у рамках зустрічі Клімкін наголосив на важливості збереження санкцій проти Росії до тих пір, поки не буде відновлена територіальна цілісність України.

"Міністр подякував за допомогу Великої Британії у захисті територіальної цілісності та суверенітету України, а також за підтримку демократичних реформ в нашій державі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи в лондонському Королівському інституті міжнародних відносин, заявив, що Україна ніколи не прийме пропозиції про федералізацію, особливо, якщо ці пропозиції будуть виходити від Росії.