ua en ru

Держреєстри містять дані про майно депутатів починаючи з 2011, більш рання інформація й досі неоцифрована

Держреєстри містять дані про майно депутатів починаючи з 2011, більш рання інформація й досі неоцифрована Фото: Павло Петренко

Реєстр проходить процес наповнення

Державний реєстр речових прав містять дані про майно депутатів починаючи з 2011 року, більш рання інформація й досі неоцифрована. Про це в ході години запитань до уряду повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державний реєстр речових прав як інформатизована електронна система почав працювати 2011 року. До цього часу в Україні існувала система реєстрації прав власності на нерухоме майно такого ще радянського зразка. В кожному місті було своє БТІ, в паперових носіях робили реєстрацію...фактично всі ті реєстраційні дії, які проводилися з 90-х років до 2011 року на паперових носіях, вони зберігаються в комунальних підприємствах, БТІ", - розповів Петренко.

За його словами, на сьогодні існують проблеми того, що відповідна інформація про наявність майна державних службовців, операції щодо купівлі/продажу яких були здійснені до 2011 року не була перенесена з паперових носіїв до Держреєстру речових прав.

"Комунальні підприємства, БТІ, місцеві органи влади не виконали зобов'язання, які передбачені були в законах про передачу інформації по операціях, які були в 90-х роках зроблені з нерухомим майном", - додав він.

Петренко пояснив, що наразі в Держреєстрі наявна тільки інформація про операції з нерухомим майном, які були здійснені після 2011 року.

Відповідно урядовець висловив надію, що місцеві органи влади виконають свої зобов'язання та внесуть відповідні дані до реєстрів.

"З реєстру нічого не зникло. Реєстр проходить процес наповнення", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом місяця Міністерство юстиції України представить проект щодо можливості надання частини нотаріальних послуг за допомогою системи VoIP-месенджера Skype.