ua en ru

Держприкордонслужба підтвердила затримання українського судна у анексованому Криму

Держприкордонслужба підтвердила затримання українського судна у анексованому Криму Фото: Держприкордонслужба підтвердила затримання українського судна в анексованому Криму

Держприкордонслужба на даний момент намагається зв'язатися з власником судна "Рибак Херсона"

Державна прикордонна служба України підтвердила факт затримання українського судна "Рибак Херсона" в окупованому Криму. Про це повідомив представник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян, передають "Крим. Реалії".

"Затримали за те, що нібито судно порушило кордон, хоча ми знаємо, що це адмінкордон з тимчасово окупованою територією. З'ясування даних щодо цієї ситуації ускладнюється тим, що ми не підтримуємо контакти з представниками країни-окупанта. Наскільки ми поінформовані, зараз, після складання протоколів, росіяни відпустили судно, і воно продовжує займатися ловом риби в акваторії Чорного моря", - розповів Слободян.

Повідомляється, що Держприкордонслужба на даний момент намагається зв'язатися з власником судна для уточнення деталей події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму затримали українське риболовецьке судно "Рибак Херсона", яке порушило так званий "державний кордон", передають російські ЗМІ з посиланням на прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії в Криму.

Повідомляється, що судно "Рибак Херсона", яке йшло під прапором України, порушило "державний кордон" Росії, заглибившись у територіальні води біля Криму.