ua en ru

Держприкордонслужба розпочала підготовку мінометних розрахунків

Держприкордонслужба розпочала підготовку мінометних розрахунків Фото: Держприкордонслужба

Робота проводиться з метою захисту державного кордону

Для захисту державного кордону Державна прикорданна служба України розпочала підготовку мінометних розрахунків. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Зважаючи на останні події, що відбуваються у східних областях України та попри існуючі виклики і загрози Держприкордонслужба продовжує посилювати заходи по захисту державного кордону України. Зокрема, в прикордонному відомстві розпочато підготовку мінометних розрахунків, що будуть діяти в складі прикордонних комендатур швидкого реагування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, даний напрямок підготовки персоналу ніколи не був притаманним прикордонникам, однак вимога часу змушує охоронців кордону впроваджувати нові підходи. В даний час підготовка мінометників, як офіцерського складу так і молодшого персоналу відбувається на базі навчальних закладів Держприкордонслужби та ЗСУ.

Повідомляється, що в навчальному центрі Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в Черкаській обл. проводиться підготовка молодшого персоналу мінометної застави прикордонної комендатури швидкого реагування. На курси залучили більше 40 військовослужбовців. Навчання проводиться за навчальними програмами з підготовки фахівців мінометних розрахунків, обчислювачів відділення керування мінометної батареї та артилерійської розвідки.

По завершенню курсу кожен військовослужбовець здаватиме іспит, за результатами якого отримуватиме відповідне свідоцтво.

Також, в даному напрямку відбувається підготовка й офіцерів прикордонного відомства, які згодом очолять мінометні підрозділи. Навчання проходить на базі Академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного Збройних сил України за домовленістю Державної прикордонної служби України з керівництвом академії. Всього підготовку в даний час проходять 11 офіцерів-прикордонників. Вони навчаються не лише артилерійській справі, а й вмінню керувати мінометними підрозділами. Зокрема навчання включає в себе управління вогнем та дії мінометних розрахунків і підрозділів, а також тактику артилерійських підрозділів тощо. Окрім теоретичних вмінь прикордонники вчитимуться і влучності в стрільбі під час практичних занять на польовому навчальному центрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське обладнання радіаційного контролю на кордоні замінять на американське.