ua en ru

Держзвинувачення просить суд засудити Василя Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Державне обвинувачення просить суд засудити колишнього голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє "5 канал".

Крім того, прокурори просять суд позбавити Волгу права займати державні посади, пов'язані з виконанням організаційно-виконавчих й адміністративно-розпорядницьких функцій.

Нагадаємо, 25 липня минулого року Президент України Віктор Янукович звільнив Василя Волгу з посади голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України відповідно до пункту 6 частини першої статті 30 закону України "Про державну службу" за порушення присяги державного службовця. Стосовно екс-голови Держфінпослуг Василя Волги порушено кримінальну справу за ст. 368 частина 3 - хабар в особливо великому розмірі. Загальна сума хабара становить 500 тис. дол. 29 липня минулого року Апеляційний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід Волзі. Пізніше Генпрокуратура порушила ще одну справу проти Волги - було встановлено, що останній у 2010 р. прийняв на державну службу до Держфінпослуг особу, яка надавала йому послуги водія та одержувала державні кошти у якості заробітної плати на посаді головного спеціаліста одного із відділів.

Сам Волга визнав свою провину в недбалості при оформленні на роботу свого водія, однак відкинув звинувачення у зловживанні службовим становищем.

Читайте також: Волга вважає, що порушення кримінальної справи пов'язане з його обізнаністю про переведення "в тінь" 700 млн грн бюджетних коштів