ua en ru

Держказначейство відшкодувало платникам понад 11 млрд гривень ПДВ

Держказначейство відшкодувало платникам понад 11 млрд гривень ПДВ Фото: держава відшкодувала понад 11 млрд гривень ПДВ за два дні

Відшкодування відбувається трьома траншами

За два дні, 26 і 27 квітня Держказначейство відшкодувало перші 11 млрд гривень ПДВ в рамках функціонування Електронного реєстру відшкодування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Зокрема, 26 квітня 2704 платника отримали на свої рахунки 9,9464 млрд гривень, або 99,9% від розрахованої суми. Лише 13 платників не отримали кошти на загальну суму 5,969 млн гривень у зв'язку з невірними реквізитами одержувача (банк одержувача було ліквідовано).

Сьогодні, 27 квітня, Держказначейство задовольнило 111 заявок на загальну суму 1,1333 млрд гривень.

Наступний транш буде перераховано 70 заявникам завтра, 28 квітня. Платники отримають 196,8 млн гривень.

Як повідомляють в Мінфіні, відшкодування відбувається в повному обсязі без будь-яких збоїв і проблем. Всі транзакції проводяться вчасно, як це і передбачає робота нової системи. Маніпуляції з відшкодуванням і дискримінація бізнесу через непрозорі схеми повернення ПДВ тепер неможливі. Весь процес є відкритим для платників податків - кожен може моніторити інформацію про стан заявок в онлайн-режимі.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що міністерство перевірить порядок і повноту відшкодування ПДВ за 2016 рік.