ua en ru

Держінвестпроект та Китайська бізнес-асоціація домовилися про співпрацю

Державне агентство з інвестицій та управління проектами України (Держінвестпроект) і Китайська бізнес-асоціація (КБА) підписали меморандум про співпрацю.

Державне агентство з інвестицій та управління проектами України (Держінвестпроект) і Китайська бізнес-асоціація (КБА) підписали меморандум про співпрацю. Меморандум був підписаний керівником Держінвестпроекту Сергій Євтушенко і президентом КБА Олександром Громико, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підписали меморандум з українсько-китайською асоціацією. Це у нас більше десятка організацій, які працюють на ниві українсько-китайського політичного, культурного та економічного співробітництва. Ця асоціація цікава тим, що в неї входять компанії-виробничники українські та китайські. Вони виробляють побутову техніку, текстиль та інше", - сказав Євтушенко.

Він додав, що представники КБА побували в одному з індустріальних парків. "Близько десятка компаній, які з ними працюють, їм просто економічно вигідно переносити своє виробництво в Україну, тому що це близько до ринків збуту в ЄС. Сьогодні склалася така ситуація, що це просто китайським компаніям вигідно, тому ми повинні підтримати цей процес", - сказав він.