ua en ru

Держдума РФ може прийняти закони про "протидію гібридним війнам" вже у 2017

Держдума РФ може прийняти закони про "протидію гібридним війнам" вже у 2017 Фото: В'ячеслав Володін

Однак спікер не уточнив, які саме законодавчі зміни можуть пропонуватися

Державна дума Росії може прийняти закони про "протидію гібридної війні" вже в цьому році, за підсумками наступної парламентської Асамблеї Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) восени в Єревані. Про це заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін, передає РБК.

Так, спікер нижньої палати назвав цікавою та перспективною розробку законодавчих рішень протидії гібридним війнам. Відповідаючи на уточнююче запитання, про які зміни в закони може йтися, він сказав, що говорити про цю тему ще передчасно.

При цьому Володін запропонував запросити на наступну асамблею "серйозних експертів", оскільки тема зустрічі пов'язана в тому числі з інформаційними війнами і "м'якою силою".

"Наскільки буде продуктивною розмова, ми зможемо судити по виробленим пропозиціям, які в подальшому будемо обговорювати вже на парламентській асамблеї ОДКБ восени", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше заступник командувача об'єднаними силами НАТО в Європі британський генерал Адріан Бредшоу заявив про необхідність "гібридного стримування" Росії.

Він закликав альянс активізувати протидію російським кібератакам, пропаганді і політичній агітації.