ua en ru

У НАТО заявили про необхідність "гібридного стримування" Росії

У НАТО заявили про необхідність "гібридного стримування" Росії Фото: Адріан Бредшоу

Імовірність військового зіткнення Росії і НАТО Бредшоу оцінив як низьку

Заступник командувача об'єднаними силами НАТО в Європі британський генерал Адріан Бредшоу заявив про необхідність "гібридного стримування" Росії. Він закликав альянс активізувати протидію російським кібератак, пропаганді та політичній агітації, передає ВВС.

За його словами, Заходу потрібна загальна стратегія, щоб протистояти цим загрозам. Бредшоу підкреслив, що відповіддю на так звані "гібридні методи ведення війни" має стати "гібридне стримування". Як приклад він навів, зокрема, економічні санкції відносно Росії.

Крім того, на думку генерала, потрібно забезпечити російськомовне населення країн Балтії джерелами інформації, що представляють альтернативу державному телебаченню РФ.

Бредшоу вважає, що поведінка Росії на міжнародній арені пояснюється тим, що президент Володимир Путін "захищає власну владу". При цьому ймовірність військового зіткнення Росії та НАТО Бредшоу оцінив як низьку, хоча "дуже невеликий ризик залишається, і оскільки його наслідки можуть бути катастрофічними, необхідно займатися цими проблемами".

Нагадаємо, сьогодні в російському Генштабі заявили про відновлення контактів з НАТО по військовій лінії.