ua en ru

У Держдепі пригрозили РФ "серйозними наслідками" у разі втручання у вибори

У Держдепі пригрозили РФ "серйозними наслідками" у разі втручання у вибори Фото: Держдепартамент США (www.state.gov)

Помпео пообіцяв серйозну відповідь у разі втручання

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Росію чи будь-яку іншу державу в разі втручання у вибори будуть чекати "швидкі і серйозні наслідки. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепу.

Він зазначив, що в останні роки Росія проявляла агресію, використовуючи дезінформацію, щоб сприяти нестабільності ситуації в США. За його словами, в указі президента Дональда Трампа про санкції за втручання у вибори передбачена відповідь на такі дії.

"Якщо Росія чи будь-який інший закордонний уряд або особи, які діють в їхніх інтересах, втрутяться у вибори в США, наслідки будуть швидкими і серйозними", - сказав Помпео.

Він також додав, що указ передбачає введення як персональних санкцій проти фізичних осіб, так і заходів, спрямованих проти економіки ворожої держави.

"І якщо уряд цієї країни затвердив, направляв, спонсорував або підтримував втручання у вибори, то ми за ними прийдемо", - зазначив Помпел.

Повідомляється, що Трамп підписав указ, який передбачає санкції за втручання у вибори 12 вересня. В якості відповідних заходів, в документі пропонується використовувати заморожування активів та обмеження доступу до фінансових установ США.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що не допустить іноземного втручання в американські вибори. Адміністрація Трампа буде надавати допомогу місцевій владі у проведенні безпечних виборів.