ua en ru

Держдеп США заявляє, що доручення Путіна про посилення охорони кордону з Україною не виконується

Державний департамент США заявляє, що доручення Президента Росії Володимира Путіна про посилення охорони кордону з Україною не виконується.

Державний департамент США заявляє, що доручення Президента Росії Володимира Путіна про посилення охорони кордону з Україною не виконується. Про це на брифінгу 10 червня заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі (на фото), повідомляє прес-служба Держдепу.

"Президент Путін зробив заяву, за моїми даними, кілька днів тому, що він вживе заходів, щоб забезпечити більш ефективну охорону кордону між Росією і Україною для запобігання потоку озброєних бойовиків і зброї. Але ми ще не бачили відповідних кроків щодо вирішення цієї проблеми", - зазначила Псакі.

Нагадаємо, 7 червня російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Кремля повідомили, що Президент Російської Федерації Володимир Путін дав вказівку прикордонній службі Федеральної служби безпеки Росії посилити режим охорони державного кордону з Україною з метою уникнути незаконних переходів.

5 червня Україна в односторонньому порядку закрила 8 пунктів пропуску через кордон з РФ, в числі яких пункт пропуску "Довжанський" у Луганській області. Українські прикордонники залишили ці пункти пропуску у зв'язку з постійними атаками з боку бойовиків. 10 червня стало відомо, що "Довжанський" тепер контролюється сепаратистами і через нього ведеться пропуск. Українська сторона висловила обурення, що російська сторона не закрила цей пункт зі свого боку.