ua en ru

Путін наказав прикордонній службі ФСБ посилити охорону кордону з Україною

Президент Російської Федерації Володимир Путін дав вказівку прикордонній службі Федеральної служби безпеки Росії посилити режим охорони державного кордону з Україною.

Президент Російської Федерації Володимир Путін дав вказівку прикордонній службі Федеральної служби безпеки Росії посилити режим охорони державного кордону з Україною. Про це повідомили журналістам у прес-службі глави держави РФ, передає телеканал "Росія-24".

Так, держкордон буде посилений з метою уникнути незаконних переходів.

Напередодні прес-служба Президента України Петра Порошенка повідомила, що Київ і Москва домовилися про спільні дії щодо закриття ділянок кордонів на південно-сході країни, де відбувається збройний конфлікт між прихильниками незалежності регіону і підконтрольними київським властям силовиками. У п'ятницю під час урочистостей з нагоди 70-ї річниці висадки союзного десанту в Нормандії (Франція) вперше відбулася 15-хвилинна зустріч Путіна і Порошенка.

5 червня Україна в односторонньому порядку закрила деякі ділянки кордонів на південно-сході країни. Зокрема, в Луганській області йдеться про прикордонних пунктах "Довжанський", "Краснопартизанск", "Червона Могила", "Новоборовіци", "Краснодарський" і "Північний". У Донецькій області - про пункті "Маринівка".

Рішення було прийнято з міркувань громадської безпеки з метою запобігання виникненню загрози життю або здоров'ю населення внаслідок небезпечних подій, які відбуваються на окремих територіях", йдеться в повідомленні кабінету міністрів України, який прийняв відповідне рішення.