ua en ru

Держдеп США скасував рішення про закриття бюро Організації визволення Палестини

Держдеп США скасував рішення про закриття бюро Організації визволення Палестини Фото: прапор Палестини (upload.wikimedia.org)

Раніше палестинці заморозили всі офіційні контакти з США

Державний департамент США скасував своє рішення про закриття бюро Організації визволення Палестини (ОВП) у Вашингтоні. Про це повідомляє "Голос Америки".

Представник Держдепартаменту заявив, що США "порадили бюро ОВП обмежити свою діяльність щодо справ, пов’язаних з досягненням тривалого і всеохопного миру між ізраїльтянами і палестинцями".

Нагадаємо, минулого тижня адміністрація Дональда Трампа пригрозила закрити представництво ОВП в американській столиці. Відповідне рішення США послідувало за клопотанням Палестини до Міжнародного Кримінального суду з вимогою притягнути до відповідальності ізраїльтян за ймовірні злочини проти палестинців. Вашингтон стверджує, що це порушило правовий мандат і призвело до закриття місії.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон зазначив, що палестинці перейшли цю межу у вересні, коли глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас закликав суд розслідувати дії ізраїльтян.

22 листопада у відповідь на цю погрозу палестинці заморозили всі офіційні контакти з США.