ua en ru

ДСНС за добу евакуювала з "гарячих точок" на Донбасі 376 осіб, у тому числі 40 дітей

За 5 лютого 2015 р. із зони проведення АТО в Донецькій області було вивезено 376 осіб, у тому числі 40 дітей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, з міста Дебальцеве вивезено 296 осіб, серед них 30 дітей, з Авдіївки вивезли 44 людини, у тому числі 10 дітей із селища Ольховатка Донецької області евакуйовано 36 осіб.

Також у повідомленні зазначається, що всього з 28 січня по 5 лютого 2015 р. з Авдіївки, Дебальцеве і Світлодарська було евакуйовано 3 тис. 232 особи, у тому числі 723 дитини.

Зазначимо, що підрозділами ДСНС у Донецькій області для евакуації населення побудовані пункти зустрічі на залізничних вокзалах. Такі пункти є в містах Слов'янськ та Костянтинівка. Там населенню надають медичну та інформаційну допомогу.

"На пунктах зустрічі громадян у містах Костянтинівка і Слов'янськ за останні дні вже зареєстровано 1179 осіб. Після того, як люди визначилися з місцем переміщення, обрали конкретний регіон і запропоноване тимчасове житло, їх безкоштовно залізничним сполученням доставляють через певний в місті Києві транзитний пункт до місця майбутнього проживання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова ОБСЄ Івіца Дачич закликав встановити тимчасове перемир'я в Дебальцеве для евакуації населення.