ua en ru

Держагентство з відновлення Донбасу має почати працювати з 2015 р., - Зубко

Державне агентство з питань відновлення Донбасу має повноцінно запрацювати з початку 2015 р.

Державне агентство з питань відновлення Донбасу має повноцінно запрацювати з початку 2015 р. Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками міжнародної місії з оцінки потреб відновлення Донбасу, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Зараз уряд активно шукає керівника, який би не просто займався питаннями відновлення та ремонту, але який би був лідером у цьому напрямку, був би відкритий до співпраці з Європейським союзом. Упевнений, що з наступного року агентство почне працювати і ми зможемо не тільки завершити оцінку, але й почати відновлення", - сказав Зубко.

За словами Зубка, результати оцінки місії вже сьогодні мають лягти в основу кредитного портфелю Європейського інвестиційного банку в рамках проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України" загальним обсягом 200 млн євро. Відповідна домовленість досягнута з представниками ЄІБ.

Як зазначається, відповідно до меморандуму з урядом України від 10 листопада цього року, розпочате виконання першої фази оцінювання, що складалася зі швидкого аналізу короткострокових потреб у відновленні, а також визначення пріоритетів розвитку на територіях, підконтрольних уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄІБ готовий надати Україні 200 млн євро кредиту на відбудову Донбасу.