ua en ru

Горбатюк взяв під власний контроль справу щодо сутичок під Харківською ОДА у 2014

Горбатюк взяв під власний контроль справу щодо сутичок під Харківською ОДА у 2014 Фото: Сергій Горбатюк

Добкін і Кернес у справі про побиття активістів харківського Євромайдану не фігурують

Глава департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк взяв під власний контроль справу щодо сутичок під Харківською обласною державною адміністрацією у березні 2014 року. Про це Горбатюк повідомив у інтерв’ю "Громадському радіо".

Зокрема, Горбатюк повідомив, що його департамент вивчатиме провадження, яке розслідує прокуратура Харківської області, щодо сутичок під Харківською ОДА 1 березня 2014 року, зокрема у контексті організаторів Антимайдану.

"Даних, які б вказували на організацію і фінансування Добкіним і Кернесом, не встановили. Але ми вивчимо провадження, які вони (прокуратура Харківської області, - ред.) розслідують і подивимось, наскільки вони їх пропрацювали саме з точки зору організаторів… Йдеться про той день, коли було побиття. Так, перевіримо. Нам повідомляли, що вже є результати, зокрема направлені до суду працівники міліції, які не забезпечили охорону. Подивимось, яка робота проведена щодо організаторів фінансування", - повідомив Горбатюк.

Як зазначив Горбатюк, у справі про сутички імена мера Харкова Геннадія Кернеса та екс-глави Харківської ОДА Михайла Добкіна не фігурують.

"Ні, їхні імена не фігурують. Збирати Антимайдан - це ж не злочин. Такий факт є, але не інкримінується вчинення злочину. Є антиморальні і безчесні речі, а є злочинні. Яку статтю кримінального кодексу ви вбачаєте в тому, що вони зібрали Антимайдан?", - додав Горбатюк.

Разом з тим, він додав, що наразі вже є відкриті провадження щодо виконавців середньої ланки - це працівники міліції. Що ж до конкретних організаторів - відкритих проваджень поки що немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура оголосила підозра харків'янину, який закликав до захоплення держвлади у 2014 році.