ua en ru

Google і Samsung випустили нетбук Chromebook вартістю 249 дол

Google і Samsung в черговий раз намагаються реанімувати ринок нетбуків. Новий Chromebook надійде в продаж за ціною 249 дол., повідомляє прес-служба телеканалу "Росія 24".

Девайс був анонсований раніше цього року, однак заявлена ​​стартова ціна 449 дол. для "простого, надійного і дешевого комп'ютера, в якому буде тільки браузер", не привернула покупців. Новий Chromebook не оснащений жорстким диском. Вся інформація користувача зберігається на хмарному сховище Google Drive, в якому можуть бути розміщені будь-які дані, підтримується синхронізація з різними пристроями.

Звичайним користувачам Google сервіс Drive пропонує 5 гігабайт хмарного сховища безкоштовно, але власники Samsung Chromebook отримають 100 гігабайт дискового простору.

Очевидно, що для повноцінної комфортабельної роботи на ноутбуці потрібне постійне інтернет-з'єднання. Але роз'єму для підключення Ethernet-кабелю немає - до Інтернету пристрій підключається тільки по Wi-Fi.

Нетбук має 11,6-дюймовий екран, важить трохи більше кілограма. Ядро нового Chromebook - процесор ARM Cortex-A15, що дозволяє опрацювати автономно 6,5 години.

За повідомленнями представників компанії, всього 30 хвилин зарядки від мережі вистачить щоб зарядити батарею на 40%.

Дітищу двох гігантів передбачалося стати альтернативою більш дорогим ноутбуків на Windows 8, що займають ціновий сегмент в районі від 500-1000 дол.

Рядові користувачі неоднозначні у відношенні нового продукту - "пристрій для виходу в Інтернет" через свою "хмарозалежність" володіє дуже багатьма обмеженнями, тому просунуті користувачі вже мріють про можливість встановити на нього збірку ос від Linux. Новий Chromebook доступний за попереднім замовленням на Amazon, Best Buy, PC. На наступному тижні планується відкритий продаж ноутбука.

Читайте також: Google може виключити ряд сторінок французьких видавництв з пошуку через податок