ua en ru

Google може виключити ряд сторінок французьких видавництв з пошуку через податок

Американська інтернет-корпорація Google Inc. повідомила про можливе виключення ряду сторінок, що належать французьким видавничим будинкам. Причиною подібного рішення стала ініціатива французької влади по введенню податку на вхід на ряд сторінок в інтернеті, передає BBC.

Ініціатива була перейнята з Німеччини, де парламент прийняв до розгляду законопроект, що зобов'язує Google платити видавцям відрахування за посилання на їх статті в мережі. Згідно авторам законопроекту, "мова йде просто про дотримання авторського права". Проте представники Google відзначають, що пошуковик призводить посилання на статті, що вже знаходяться у вільному доступі.

Нагадаємо, раніше ряд видавництв повідомив про скорочення прибутку в зв'язку з конкуренцією з боку онлайн-джерел.

Google - американська веб-корпорація, лідер серед пошукових систем інтернету. Заснована в 1998 р. (засновники - Ларрі Пейдж і Сергій Брін), в 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол., що стало найбільшим в історії інтернет-компаній. В даний час Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайн-реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google. Крім інтернет-пошукача, Google володіє найпопулярнішим місцем для розміщення відеофайлів YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.

Читайте також: Акції Google впали на 10% через те, що компанія оголосила про зниження прибутку в ІІІ кв. 2012 г