ua en ru

У "Голосі" прогнозують складну розмову Зеленського з Блінкеном

У "Голосі" прогнозують складну розмову Зеленського з Блінкеном Фото: Андрій Осадчук (goloszmin.org)
Автор: РБК-Украина

Розмова президента України Володимира Зеленського з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном буде складною.

Про це заявив заступник голови партії "Голос", народний депутат Андрій Осадчук, який був на зустрічі голів депутатських фракцій з американською делегацією.

"Партія "Голос" запевнила, що зі свого боку ми будемо продовжувати підтримувати всі євроінтеграційні ініціативи, але так само будемо далі тиснути на президента Зеленського і "Слуг народу" для того, щоб вони дотримувалися заявлених обіцянок здійснення реформ і елементарних правил етики. Те, що відбувалося з "Нафтогазом" і в багатьох питаннях, як, наприклад, Татарова, є абсолютно неприйнятним. Американська сторона це розуміє, тому, думаю, що президента Зеленського очікує досить складна розмова з Блінкеном", - заявив Осадчук.

Крім того, за його словами, зустріч з головами депутатських фракцій засвідчила, що Сполучені Штати підтримують Україну у протистоянні російській агресії. Але з іншою глобальною темою - боротьбою з корупцією, Україна має розібратися сама.

"Державний секретар чітко артикулює про те, що в України є дві величезні проблеми - війна з Росією і війна з корупцією. У вирішенні першої проблеми - війни з Росією - в України є партнери і нас запевнили в незмінності позиції США і готовності битися за Україну до кінця. І це не тільки позиція Сполучених Штатів, а й також наших партнерів по НАТО та ЄС. З другою проблемою Україна має розбиратись сама. Ми маємо достатньо ресурсів, розуміння і бажання того, що треба змінювати, але всі питання по судовій реформі, по реформі правоохоронних органів досі залишаються відкритими", - додав заступник голови партії "Голос".

Також він зауважив, що американці окремо озвучили питання корпоративного управління "Нафтогазу" і кадрові ротації там.