ua en ru

За рік товарообіг між Україною та США зріс на 70%, - Порошенко

За рік товарообіг між Україною та США зріс на 70%, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна і США наразі працюють над розширенням економічної співпраці

Результатом економічної співпраці України та Сполучених Штатів Америки (США) стало зростання товарообігу на 70% впродовж одного року. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з радником президентом США з питань національної безпеки Джоном Болтоном у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко зазначив, що Україна і США наразі працюють над розширенням економічної співпраці.

"Економічна співпраця дозволяє вже сьогодні зробити певні підсумки. Наш товарообіг лише за цей короткий час, за трохи більше ніж рік, зріс на 70%. Жодна країна світу не демонструє такого зростання", - повідомив Порошенко.

Він додав, що зростання товарообігу є результатом домовленостей президента України в Білому домі.

"Це є і американське вугілля на українських станціях, це є і американське ядерне паливо, це і інвестиції в будівництво заводу по ядерним сховищам. Це є і американські аграрні інвестиції", - додав він.

Нагадаємо, раніше Джон Болтон заявляв, що Сполучені Штати Америки готові співпрацювати Україною в питанні недопущення втручання Російської Федерації в українські вибори.

Крім того, Болтон зазначав, що санкції проти РФ залишаться в силі до того моменту, поки Росія не продемонструє зміни у своїй поведінці.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Болтон готовий сприяти зміцненню відносин України і США.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати почнуть перший етап нових санкцій проти Росії 27 серпня. Передбачається, що вони обмежать доступ РФ до "чутливих товарів" в інтересах національної безпеки США.