ua en ru

У ДМС прогнозують видачу біометричних паспортів без затримки у жовтні-листопаді

У ДМС прогнозують видачу біометричних паспортів без затримки у жовтні-листопаді Фото: Максим Соколюк (facebook.com/maxim.sokoliuk)

Наразі щоденна кількість оформлюваних закордонних паспортів зменшилася до 17 тисяч

У Державній міграційній службі (ДМС) прогнозують видачу біометричних паспортів без затримки у жовтні-листопаді. Про це розповів голова відомства Максим Соколюк в інтерв'ю "Голосу України".

За словами Соколюка, наразі щоденна кількість оформлюваних закордонних паспортів зменшилася до 17 тисяч і зменшуватиметься надалі. Разом з тим, він додав, що протягом літа накопичилася певна черга на персоналізацію паспортів, і для видачі всіх документів потрібен деякий час.

"Коли зможемо вийти на чітке дотримання строків оформлення? Важко сказати точно, але дуже сподіваюся, що це станеться вже у жовтні-листопаді. Принаймні і ми, і поліграфкомбінат "Україна" робимо все можливе для цього. Поліграфкомбінат навіть закупив додаткове обладнання для того, щоб уникнути аналогічних ускладнень у майбутньому", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Соколюка, ажіотаж, який супроводжував початок дії безвізового режиму з ЄС для громадян України, спричинив нечуваний попит на закордонні паспорти.