ua en ru

У ДМС пояснили, з чим пов'язані затримки у виготовленні біометричних паспортів

У ДМС пояснили, з чим пов'язані затримки у виготовленні біометричних паспортів Фото: Максим Соколюк (Синиця Олександр/УНІАН)

Більшість громадян оформлюють паспорти "про всяк випадок"

У Державній міграційній службі України пояснили, з чим пов'язані затримки у виготовленні біометричних паспортів. Про це розповів голова відомства Максим Соколюк в інтерв'ю "Голосу України".

"Ажіотаж, який супроводжував початок дії безвізового режиму з ЄС для громадян України, спричинив нечуваний попит на закордонні паспорти. Якщо в червні-липні 2016 року ми оформлювали в середньому 11 тисяч закордонних паспортів щодня, то після запровадження "безвізу" у червні-липні цього року ця цифра досягла 25 тисяч - зросла більш як удвічі", - розповів він.

Соколюк також зазначив, що більшість громадян оформлюють паспорти "про всяк випадок", просто щоб мати їх.

"Жодна система не розрахована на натовп, тому таке зростання спричинило черги, активізацію шахраїв, навіть затримки у виробництві документів", - додав він.

Разом з тим, Соколюк додав, що у разі, коли паспорт потрібен терміново, необхідно звернутися до громадської приймальні міграційної служби або написати на "гарячу лінію".

"При цьому варто розуміти, що процедура займає кілька днів, оскільки навіть збільшений удвічі склад підрозділу з опрацювання звернень громадян не встигає, на жаль: звернень дуже багато", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку набуття чинності безвізового режиму України з Європейським союзом держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" отримало понад мільйон заявок на виготовлення біометричних паспортів.