ua en ru

Голови обладміністрацій повинні надати плани щодо впровадження закону про екстрену медичну допомогу, - Акімова

В Україні глави обладміністрацій повинні спільно з фахівцями МОЗ надати плани щодо впровадження закону про екстрену медичну допомоги. Про це заявила перший заступник Адміністрації Президента України Ірина Акімова в ході селекторної наради з питань реалізації положень закону України "Про екстрену медичну допомогу", передає кореспондент РБК-Україна.

"Губернаторам потрібно разом з фахівцями МОЗ швидко надати плани щодо впровадження цього закону. МОЗ випустив методичні матеріали, вони допоможуть вам. Плани повинні швидко бути затверджені Міністерством охорони здоров'я. Без чіткого розуміння завдань цей процес не може піти правильним шляхом і швидко", - заявила Акімова.

За її словами, також важливий правильний розвиток інфраструктури екстреної медичної допомоги, зокрема організація та розширення системи пунктів постійного і тимчасового базування.

Акімова зазначила, що прийнятий закон повністю перекладає відповідальність за якісне обслуговування населення в регіонах на рівень регіонів. "Тому що на обласному рівні концентруються і фінанси, необхідні для реалізації цих завдань, і на обласному рівні концентрується оперативне управління системи надання екстреної допомоги - це відповідальність губернатора", - додала Акімова.

Читайте також: Держінвестпроект планує в 2013 р. ввести другий етап нацпроекту "Своєчасна допомога" загальною вартістю 401 млн грн