ua en ru

Головою департаменту управління ризиками НБУ призначений Ігор Будник

Директором департаменту управління ризиками Національного банку України призначений Ігор Будник. 

Директором департаменту управління ризиками Національного банку України призначений Ігор Будник. Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Національний банк України продовжує залучати до своєї команди найкращих фахівців банківської галузі. Одним із основних напрямів збільшення захищеності національних фінансових ринків від шокових потрясінь є підвищення ефективності управління банківськими ризиками. Національний банк має намір розвивати та посилювати свою систему управління фінансовими та операційними ризиками. Саме тому цей перспективний напрям очолив висококваліфікований керівник, професіонал, який прекрасно орієнтується на фінансовому ринку", - заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Ігор Будник закінчив у 2002 р. Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини"; а у 2013 році - бізнес-школу Колумбійського університету (США) та отримав кваліфікаційний ступінь МВА. У банківській системі працює з 2002 р.

З 2006 р. до 2011 р. Будник займав наступні посади: начальник сектору з контролю за ринковими ризиками та ризиками фінансових установ, начальник відділу з аналітичних досліджень та контролю за ринковими ризиками ПАТ "Райффайзен Банк Україна", начальник управління контролю за корпоративними ризиками ПАТ "Альфа-Банк".

У 2013-2014 рр. після закінчення навчання в бізнес-школі Колумбійського університету Будник працював консультантом "МакКінзі і Компанія - Україна".

Нагадаємо, раніше начальником управління операцій на відкритому ринку і розміщення державних цінних паперів (НБУ призначений Олег Чурий.