ua en ru

Шевченко ініціює зустріч тренерів команд УПЛ

Шевченко ініціює зустріч тренерів команд УПЛ Фото: Андрій Шевченко

На ній планується обговорити формат майбутнього сезону

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко хоче ініціювати зустріч наставників найсильніших команд української Прем'єр-ліги. Про це повідомляє zbirna.com.

На зустрічі планується обговорити формат майбутнього сезону і підняти тему планування календаря матчів. Повідомляється, що круглий стіл відбудеться після матчів 26 туру (четвертий вікенд квітня), в рамках якої в Києві зіграють "Динамо" та донецький "Шахтар".

Видання підкреслює, що останнім часом питання формату чемпіонату України приділяють багато уваги, і чим раніше це питання буде вирішено, тим краще для всіх.

Чемпіонат України 2016/17 вперше проводиться за новим форматом. По закінченню 22 туру чемпіонату України, згідно місцях у турнірній таблиці, команди з першої шістки будуть боротися за лідируючі позиції, тоді як представники другої шістки - за виживання.

Згідно турнірної такблице УПЛ, в чемпіонаті лідирує донецький "Шахтар", маючи в активі 63 очки після 23 матчів. Слідом йде київське "Динамо", який відстає від лідера на 14 очок (49). Третє місце - луганська "Зоря" (40), четверте - донецький "Олімпік" (35), п'яте - "Олександрія" (33), шосте - "Чорноморець" (28).

Нагадаємо, матчі 22 туру чемпіонату України з футболу за участю "Динамо", "Шахтаря" і "Дніпра" були перенесені в інтересах збірної України, яка готувалася до матчу проти Хорватії.