ua en ru

Голові Українського інституту національної пам'яті заборонили в'їзд до Польщі, - джерела

Голові Українського інституту національної пам'яті заборонили в'їзд до Польщі, - джерела Фото: Володимир В'ятрович (РБК-Україна)

За неофіційною інформацією, В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі

Польща заборонила в'їзд главі Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, передає польське видання Dziennik з посиланням на джерела.

За даними джерел, В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі після візиту міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського у Львів. Також повідомляється, що зовнішньополітичне відомство не має наміру оголошувати перелік українців, яким заборонено в'їзд. Персони нон-грата будуть дізнаватися про заборону на кордоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України відсторонити від політики людей з антипольськими поглядами.

"Я очікую від президента Петра Порошенка та його прихильників, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не будуть займати важливих посад в українській політиці", - заявив Дуда. Він також зазначив, що такі люди "руйнують співпрацю між країнами".