ua en ru

Дуда закликав керівництво України відсторонити від політики людей з антипольськими поглядами

Дуда закликав керівництво України відсторонити від політики людей з антипольськими поглядами Фото: Анджей Дуда (nato.int)

Дуда розкритикував наявність в українській політиці людей з антипольськими поглядами

Президент Польщі Анджей Дуда закликає керівництво України відсторонити від політики людей з антипольськими поглядами. Про це він заявив польським ЗМІ, передає "Польське радіо".

"Я очікую від президента Петра Порошенка і його прибічників, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не будуть займати важливих посад в українській політиці", - заявив Дуда.

Він зазначив, що такі люди "руйнують співпрацю між країнами".

"Тому такі люди у великій політиці, в політиці, яка має міжнародне значення, не повинні з української сторони мати місце", - підкреслив Дуда.

Він додав, що в українській політиці є люди з антипольськими поглядами і це "дуже нехороший знак з української сторони" по відношенню до Польщі.

"Про це також треба говорити голосно, що на важливих посадах в Україні є люди, які мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава розраховує на конкретні кроки України в історичних питаннях.