ua en ru

Розгін Євромайдану: голові одного з УМВС Києва оголошено про підозру

Керівнику одного з управлінь ГУ МВС в м. Києві оголошено про підозру за фактом подій 29-30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності в Києві.

Керівнику одного з управлінь ГУ МВС в м. Києві оголошено про підозру за фактом подій 29-30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомили в управлінні процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає прес-служба відомства.

"Сьогодні начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень, тобто в умисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих їй повноважень, під час подій, що сталися 30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура висунула підозри начальнику київської міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку у скоєнні злочину за фактом подій 29-30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності в Києві.

14 грудня 2013 р. генпрокурор Віктор Пшонка вніс подання про відсторонення із займаних посад голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимира Сівковича, яким було вручено повідомлення про підозру в перевищенні влади або службових повноважень.

ГПУ встановила, що Федчук безпосередньо відповідав за безпеку громадського порядку в ніч на 30 листопада. Також встановлено, що безпосередньо він віддавав накази "Беркуту" на всі його дії.

За словами Пшонки, слідством було попередньо встановлено, що в ніч 29-30 листопада в кабінеті Коряка перебували Попов і Сівкович. Попередньо встановлено, що саме вони схиляли до застосування сил під час розгону мирної акції. Також незрозуміло, чому вони знаходилися в кабінеті начальника київської міліції.