ua en ru

Глава представництва НАТО в Україні оцінив стан ЗСУ

Глава представництва НАТО в Україні оцінив стан ЗСУ Фото: Александер Вінніков (na.mil.gov.ua)

Представник НАТО заявив, що з 2014 року помітно зросли тактичні й технічні спроможності ЗСУ

Глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков оцінив стан Збройних сил України. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Міністерства оборони України "Народна армія".

Так, за словами Віннікова, з 2014 року ЗСУ пройшли складний шлях і в результаті помітно зросли тактичні й технічні спроможності ЗСУ, й наразі вони продовжують отримувати підтримку в межах програм з навчання та оснащення від низки країн-членів НАТО.

"Міністерством оборони успішно проведено певні невідкладні заходи, необхідні для посилення оборонного потенціалу України. Але ми вважаємо, що сьогодні пріоритетом має бути системна реформа та модернізація сектору безпеки та оборони України в цілому. Це є основою комплексного огляду сектору, що розпочався з нової Стратегії національної безпеки і завершився ухваленням нового Стратегічного оборонного бюлетеня (СОБ), що є дорожньою картою оборонної реформи України до 2020 року, та державної програми розвитку Збройних сил України", - заявив він.

За слвоами представника НАТО, Альянс допомагає Україні в модернізації структури сил оборони, системи командування і управління, в реформуванні системи логістики, обороноздатності, планів і процедур.

"Україна має унікальне вікно можливостей для впровадження суттєвих довгострокових реформ і продемонструвала політичну волю до залучення в цей складний, але необхідний процес. Важливо усвідомлювати, що впровадження найкращих євроатлантичних норм та практик передбачає принципову зміну менталітету, способів функціонування та взаємодії інституцій", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що реформа Збройних сил України (ЗСУ) передбачає створення двох окремих управлінських вертикалей.