ua en ru

Голова НКЦПФР прокоментував обшуки на фондових біржах

Голова НКЦПФР прокоментував обшуки на фондових біржах Фото: Тимур Хромаєв (nssmc.gov.ua)

Тимур Хромаєв висловив здивування обшуками на об'єктах критичної інфраструктури

Голова національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв висловив здивування обшуками, якы СБУ проводить на фондових біржах. Про це повідомляє РБК-Україна на публікацію чиновника у Facebook.

"Дуже здивований обшуками правоохоронних органів саме фондових бірж! Вони визначені як суб’єкти критичної інфраструктури держави і їх діяльність регламентується фінансовим законодавством та мають вплив на фінансову стабільність країни. Використання таких засобів слідства повинно мати дуже тверде підгрунття!" - написав він.

Голова НКЦПФР прокоментував обшуки на фондових біржах

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з відмиванням на українських фондових біржах доходів, отриманих нелегальним шляхом. За версією СБУ, в 2017-2018 роках співробітники бірж спільно з торговцями цінними паперами організували механізм легалізації незаконних доходів і виведення коштів за кордон. За схемою торговці проводили сумнівні фінансові операції купівлі-продажу ОВДП. Загальна сума легалізованих коштів становить понад 100 млн гривень.

СБУ провела обшуки в офісах фондових бірж і місцях проживання їх окремих співробітників. Також СБУ провела обшук в будинку голови інвестиційної компанії "Універ" Тараса Козака. Проте Козак не зміг озвучити назви компаній і бірж, які фігурують у справі, оскільки підписав документ про нерозголошення інформації.