ua en ru

Глава Міноборони Польщі допускає, що "режим Путіна" планує почати війну проти НАТО

Глава Міноборони Польщі допускає, що "режим Путіна" планує почати війну проти НАТО Фото: Антоні Мацєревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Мацєревич заявив, що Росія завжди допомагає ворогам Америки

Глава Міністерства оборони Польщі Антоні Мацєревич допускає, що "режим президента Російської Федерації Володимира Путіна" планує почати війну проти НАТО. Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню New York Observer.

За словами Мацєревича, першим кроком є Україна. Разом з тим, він не виключає військового нападу РФ на Далекий Схід.

"Вони (росіяни, - ред.) не виключають цього. Першим кроком, я думаю, є Україна. Але я не виключаю військового нападу на Далекий Схід. Вони хочуть відвернути увагу Америки, розширити фронт конфронтації, щоб створити сприятливу ситуацію для агресії в Європі. Якщо ви подивитесь на карту, Росія завжди допомагає ворогам Америки: глибокі зв'язки з Північною Кореєю, участь у Афганістані та Сирії, підтримка Ірану", - заявив він, відповідаючи на питання про те, чи вважає він, що "режим Путіна" планує почати війну проти НАТО.

Нагадаємо, раніше Мацєревич заявляв, що президент Російської Федерації Володимир Путін хоче отримати Україну з допомогою будь-яких засобів.