ua en ru

Глава Міноборони ФРН вважає, що ЄС слід бути більш суворим з Росією

Глава Міноборони ФРН вважає, що ЄС слід бути більш суворим з Росією Фото: Урсула фон дер Ляєн (flickr.com/secdef)

Основною проблемою німецький міністр вважає "образ ворога", створюваний Кремлем

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн вважає, що Європі слід вести себе суворіше щодо Росії. Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає DW.

"Президент Путін не цінує слабкості", - заявила глава Міноборони ФРН.

Вона додала, що шляхом санкцій необхідно наполягати на виконанні Росією даних в Мінську обіцянок" доти, доки не відбудеться поліпшення ситуації.

Крім того, зі слів фон дер Ляєн, поліпшенню відносин із РФ перешкоджає низка факторів, зокрема, анексія Криму, погіршення ситуації на сході України і руйнування сирійського Алеппо в результаті бомбардувань російської авіації і підтримки режиму Асада.

При цьому основною проблемою німецький міністр вважає "образ ворога", створюваний Кремлем.

Вона підкреслила, що в такій ситуації важливо зберегти готовність до діалогу з Москвою "з позиції єдності і сили".

Фон дер Ляєн також зазначила, що Євросоюзу необхідно "змінити механізм ухвалення рішень", зокрема, з питань зовнішньої політики, оскільки наразі для ухвалення рішення потрібно схвалення всіх 28 членів ЄС, а ситуація в світі іноді потребує швидкої реакції.

Міністр пропонує ставити питання про можливість ухвалення Євросоюзом рішень простою більшістю.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Хайко Маас анонсував, що піід час зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) у канадському Торонто серед основних тем будуть ситуація на сході України та в Сирії.