ua en ru

У ФРН розраховують на діалог із ситуації на Донбасі і в Сирії на зустрічі G7

У ФРН розраховують на діалог із ситуації на Донбасі і в Сирії на зустрічі G7 Фото: глава МЗС ФРН Хайко Маас (flickr.com/bankenverband)

Глава МЗС ФРН закликав Росію до співпраці у вирішенні сирійського конфлікту

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас анонсував, що під час зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) у канадському Торонто серед основних тем будуть ситуація на сході України та в Сирії. Про це повідомляє DW.

Маас, зокрема, зазначив, що в такі "кризові часи" значну роль відіграють "сильні міжнародні інститути" і можливість діалогу.

На думку міністра, в Сирії необхідний мирний процес під егідою ООН, оскільки тривалий конфлікт потребує термінового політичного вирішення".

Він також закликав до співпраці у вирішенні сирійського конфлікту Росію, оскільки, з його слів, для мирного вирішення необхідні "конструктивні пропозиції" російської сторони.

Після зустрічі з представниками країн "Великої сімки" глава МЗС ФРН відвідає штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку, а потім вирушить на конференцію в Брюсселі, де буде розглядатися питання про гуманітарну допомогу Сирії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, що основною темою зустрічі голів МЗС країн "Великої сімки" в Канаді є солідарність з Україною щодо окупованих Криму і Донбасу і підтримка українських реформ.