ua en ru

Глава МЗС Польщі виступив за збереження санкцій проти Росії

Глава МЗС Польщі виступив за збереження санкцій проти Росії Фото: Яцек Чапутович (msz.gov.pl)

Польща не бачить шансів на близькі відносини з РФ

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за збереження санкцій проти Росії як до держави-агресора. При цьому він не вважає, що відносини повинні бути заморожені, сказав Чапутович телеканалу wPolsce, передає "Польське радіо".

"Ми вважаємо, що Росія є агресором, санкції потрібно зберігати, а на форумі Ради безпеки ООН нашим гаслом є зміцнення міжнародного права", - сказав Чапутович.

Він також нагадав, що Росія повинна негайно повернути полякам уламки літака Ту-154М, на якому під Смоленськом в 2010 році розбився президент Лех Качинський.

"Їх потрібно негайно повернути полякам. Також між нами ведуться суперечки на історичні теми", - сказав глава польської дипломатії.

За словами Яцека Чапутовича, Росія також недружелюбно відноситься до позиції Польщі в Європейському союзі щодо газопроводу Nord Stream 2, а також союзу з США.

"У зв'язку з цим немає шансів на якісь кардинальні, близькі стосунки, однак це не означає, що ці відносини повинні бути заморожені", - наголосив Яцек Чапутович.

Нагадаємо, раніше Яцек Чапутович на зустрічі з послом РФ Сергієм Андрєєвим заявив, що Польща очікує від Російської Федерації передачі уламків літака Ту-154М.