ua en ru

Голова МЗС Індії розповів про три удари по Пакистану

Голова МЗС Індії розповів про три удари по Пакистану Фото: індійська армія (GettyImages)

Міністр відмовився розкрити подробиці одного з ударів

Індія за останні п'ять років завдала три успішні удари по Пакистану. Про це заявив міністр внутрішніх справ Індії Раджнатх Сінгх, передає РБК-Україна з посиланням на телеканал NDTV.

Виступаючи на мітингу в місті Мангалур Сінгх навів конкретні приклади двох ударів, відмовившись назвати подробиці третього.

"Я надам інформацію про два з них, але не про третій. Коли в Урі наші солдати були вбиті терористами з Пакистану, ми відповіли. Наступний удар був після теракту в Пулвамі. Третій я не буду розкривати", - заявив голова МЗС.

Він також підкреслив, що "Індія більше не буде слабкою".

Нагадаємо, Індія привела армію в повну боєготовність у зв'язку з ескалацією напруженості у відносинах з Пакистаном.

Черговий виток конфлікту Індії і Пакистану стався через атаку в Кашмірі терористів на колону Центральних резервних сил поліції в середині лютого, в результаті чого загинули десятки індійських військових. Після цього прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді пригрозив владі Пакистану "рішучою відповіддю".

27 лютого між Індією і Пакистаном відбувся повітряний бій за участю 32 літаків. Також на кордоні між країнами періодично відбуваються перестрілки. Пакистан вже кілька разів закривав повітряний простір.