ua en ru

Глава МЗС Британії підтримав кандидатуру Сенцова на премію Сахарова

Глава МЗС Британії підтримав кандидатуру Сенцова на премію Сахарова Фото: Олег Сенцов (twitter.com/AndriyParubiy)

Премію Сахарова присуджують політичним і громадським діячам, які відстоюють права людини та її базові свободи

Міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант підтримав кандидатуру українського політв'язня Олега Сенцова на премію Сахарова, яку Європарламент присуджує політичним і громадським діячам, які відстоюють права людини та її базові свободи. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter посадовця.

"145-денне голодування Олега Сенцова викрило відображення несправедливості, з якою стикаються українські політичні в'язні, утримувані Росією. Я підтримую його (Сенцова - ред.) кандидатуру, висунуту Європарламентом на цьогорічну премію Сахарова", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Британії підтримав кандидатуру Сенцова на премію Сахарова

Нагадаємо, фіналістами премії Сахарова стали український політв'язень Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів в Середземноморському регіоні.

Крім того, фіналістом також став Насир Зефзафи, лідер Хираки Риф - масового протестного руху в регіоні Риф на півночі Марокко, борець з корупцією і зловживанням владою. Він був заарештований у травні 2017 року і засуджений до 20 років ув'язнення за "змову проти безпеки держави".

Раніше повідомлялося, що Сенцов став номінантом на премію Сахарова.

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії світу.