ua en ru

Сенцов став фіналістом премії Сахарова

Сенцов став фіналістом премії Сахарова Фото: Олег Сенцов (youtube.сомІНФОРМАТОР)

Фіналістами премії, крім Сенцова, стали громадські організації, які захищають права людини і рятують мігрантів, які живуть в Середземноморському регіоні

Фіналістами премії Сахарова стали український політв'язень Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, які рятують мігрантів в Середземноморському регіоні, і активіст з Марокко Насир Зефзаф. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Європейського парламенту.

Як повідомляється, фіналісти премії "За свободу думки" імені Андрія Сахарова були обрані комітетами у закордонних справах і розвитку 9 жовтня.

Фіналістами премії, крім Сенцова, стали громадські організації, що захищають права людини і рятують мігрантів, які живуть в Середземноморському регіоні. З 2015 року неурядові організації з різних країн ЄС почали пошуково-рятувальні операції в Середземному морі, щоб врятувати життя біженців, які намагаються досягти берегів ЄС.

Сенцов став фіналістом премії Сахарова

Крім того, фіналістом також став Насир Зефзафи, лідер Хираки Риф - масового протестного руху в регіоні Риф на півночі Марокко, борець з корупцією і зловживанням владою. Він був заарештований у травні 2017 року і засуджений до 20 років ув'язнення за "змову проти безпеки держави".

Раніше повідомлялося, що Сенцов став номінантом на премію Сахарова.

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії світу.